Fietspositionering

De eerstvolgende afspraken voor fietspositionering kunnen pas doorgaan vanaf 1/8/2018.

Een goede positie op de racefiets is niet alleen belangrijk om van je bestaande klachten af te raken maar ook om geen klachten te ontwikkelen in de toekomst. Het is evident dat een optimale houding op de fiets ook de efficiëntie van het fietsen ten goede komt.
Wij geven je ook advies bij de aankoop van een nieuwe racefiets. Jezelf laten uitmeten, voorafgaand aan de aankoop van je racefiets, zorgt ervoor dat je nadien geen onnodige kosten dient te maken omdat bepaalde onderdelen (stuur, stuurpen, zadel, zadelpen, cranks,...) niet goed voor je zijn.

Gevolgde opleidingen:
  • Bikefitting: Level 1 (International School of Cycling Optimalisation, Amersfoort - NL)
  • When the Foot Meets the Pedal (Webinar at Bikefit, Kirkland - USA)
  • Fietspositionering voor professionelen (Syntra West, Veurne - BE)
  • Fit Course Bikefitting.com (Shimano, Mechelen - BE)
  • Fietspositionering (in revalidatie van sportspecifieke klachten) (Bakala Academy, Leuven - BE)
Fietspositionering

Informatie & prijslijst 2016

Prijslijst

Gelieve het gepaste bedrag CASH te voorzien.

Intake

Uw persoonlijke gegevens worden opgenomen in onze database. Er wordt eerst nagegaan welk type fietser u bent; daarna gaan we dieper in op uw specifieke doelstellingen en individuele lichamelijke klachten.

Lichaamsonderzoek

Indien u specifieke lichamelijke klachten hebt is een uitgebreid lichaamsonderzoek onontbeerlijk. Een doorgedreven screening van uw algemene lenigheid, mobiliteit, stabiliteit en kracht is essentieel om uw lichamelijke klachten weg te werken of deze in de toekomst te voorkomen.

Lichaamsonderzoek
Specifiek trainingsadvies

Specifiek trainingsadvies

U krijgt een op maat gemaakt oefenprogramma om de zwaktes (volgend uit het lichaamsonderzoek) weg te werken en op die manier (overbelastings-)blessures te voorkomen of specifieke problemen aan te pakken.

Statische meting

De statische meting is de basis waaruit iedere goede fietspositionering start. Uw lichaam wordt volledig opgemeten. Op die manier krijgen we zicht op de verdeling van de verschillende lichaamsmaten.

Statische afstelling

Alle bekomen parameters worden via gespecialiseerde software omgezet in een 'gemiddeld correcte' fietspositie. Deze statische afstelling is voldoende voor startende fietsers en de sporadische/recreatieve fietsers (max. 2x/week) die geen lichamelijke klachten hebben.

In het geval u frequent fietst (min 3x/week), competitiewielrenner bent of u specifieke klachten hebt tijdens het fietsen raden we u zeker aan om voor de COMPLETE-formule te opteren (dynamische afstelling)!

Statische afstelling

Afstelling schoenplaatjes

Een correcte positie van de schoenplaatjes is niet alleen essentieel om overbelastingsblessures aan te pakken of te voorkomen; het is ook van cruciaal belang om een zo efficiënt mogelijke krachtoverbrenging op de pedalen te hebben.

Met behulp van verschillende tools wordt eerst de statische positie bepaald, daarna wordt de positie verfijnd met behulp van lasers. De lasers laten toe om de meest optimale positie tijdens het (dynamische) fietsen te verkrijgen.

Dynamische afstelling d.m.v. video-analyse

Uw positie wordt geoptimaliseerd door middel van video-opnames terwijl u fietst op rollen. Op deze manier kan geanalyseerd worden welke (compensatoire) bewegingen er in uw verschillende gewrichten en wervelkolom plaatsvinden tijdens het fietsen. Gespecialiseerde software laat hoekberekening in verschillende gewrichten toe waardoor uw positie kan aangepast worden aan uw noden en klachten en dit met de meest recente wetenschappelijke evidentie.

Dynamische afstelling

Rapportering en technisch advies

Na de analyse worden alle aanpassingen en technische adviezen gerapporteerd. U heeft een duidelijk zicht op uw oorspronkelijke en geoptimaliseerde positie. Uw exacte afmetingen worden u overhandigd en u krijgt een specifiek oefenschema (indien van toepassing). Verder geven wij u vrijblijvend advies omtrent de aankoop van andere onderdelen zoals zadel(-pen), stuur(-pen), pedalen, cranks,...